Captain Tony

Det här var mitt första möte medCaptain Tony, den i ordets rätta bemärkelse legendariske räkfiskaren, smugglaren, skojaren, kvinnotjusaren, Hemingway-vännen och före detta borgmästaren i Key West, Anthony Tarracino.

Jag och fotograf Jonas Karlsson hade två uppdrag – för tidningen Z skulle vi träffa kriminalförfattaren Edna Buchanan i Miami och för tidningen Charter göra ett resereportage från Key West.

Det var inte förrän sista dagen i Key West vi fick höra talas om Captain Tony. Jag tyckte vi hade bråttom att ta oss tillbaka till Miami men Jonas ansåg att vi skulle stanna kvar några timmar för att vinkla hela Key West-jobbet på dess tidigare borgmästare. Och Jonas näsa för en bra story slog inte fel. Anthony Tarracino personifierade hela Key West-myten. Och Jonas fick honom att kliva ut i Mexikanska golfen med kläder och allt och posera under tre timmar. Den lilla slitna träjollen lånade vi av en kille som var i färd att byta kön, också det en bra gestaltning av Key West-myten. Och eftersom Tony hade rökt upp alla sina cigaretter fick han återstoden av det jag hade i mitt paket Camel utan filter.

Det blev ett fantastiskt omslag och öppningsbilden inne i tidningen. Det tyckte Tony också, och ”lånade” Jonas bilder till sin egen hemsida.